USA here we come!!!

Van 29 oktober t/m 15 november 2010 zullen wij een rondreis maken door Arizona/California. Via deze weg kunnen jullie onze belevenissen volgen. (de verhalen van onze vorige reizen in 2006, 2007, 2008 en maart/april & september/oktober 2009 zijn hier ook nog terug te vinden)

06 november 2010

Yuma & Tucson

Inmiddels hebben we California ingeruild voor Arizona.......

Gisteren zijn we vanuit Palm Springs via Indian Wells (bekend van grote tennistoernooien), wat dadelpalmboom-boomgaarden (leuk woord voor galgje) en via de Salton Sea (groot zout binnenlands meer) naar Yuma gereden... In Palm Springs was het ontzettend warm toen we vertrokken.. maar in Yuma was het NOG warmer!! Richting de 40 graden!! (jaja.. en dat in november!!). Leuk voor 1 dagje.. maar we zouden er niet aan moeten denken om hier het hele jaar door te moeten wonen... pfffiewww.......
De snelweg naar Yuma loopt strak langs de Mexciaanse grens. Er zijn ontzettend veel strenge grenscontroles overal (er werd zelfs in onze auto gekeken of wij geen Mexicanen vervoerden..haha)... en KILOMETERS witte hekjes en hoge muren langs de weg (zie 2e foto). Eenmaal in het hotel hebben we een koele duik genomen in het zwembad (en KOEL dat het water was.. brrrr.. ijskoud.. maar wel lekker met dat warme weer)
Vanmorgen hebben we ons hotelletje al vroeg verlaten en zijn we na een goed ontbijt (waar bij binnenkomst een groot bord stond dat we geen wapens mee naar binnen mochten nemen, die hebben we dus maar in de auto gelaten deze keer.,.. hahahaha) richting Tucson gereden. Omdat we in een auto rijden uit New Jersey (bij New York) spreekt iedereen ons aan omdat ze denken dat we zo ver van huis zijn... als we ze dan vertellen dat we eigenlijk NOG verder van huis zijn.. dan moeten ze wel lachen (maar een groot deel van de Amerikanen kent Nederland niet eens, Amsterdam wel... Nederland niet.. hahahaha)
Rond het middaguur zijn we in Tucson aangekomen, Pascal wilde graag eens naar een soort van vliegtuig kerkhof (niet dat hij nou zo´n vliegtuig kenner is.. maar gewoon uit nieuwsgierigheid). We zijn in een soort van openlucht museum met vliegtuigen belandt waar ook Airforce One (oudere versies) van de president van Amerika staat. De gidsen in het museum zijn allemaal vrijwilligers (oorlogs veteranen) met een gigantische passie voor vliegtuigen.. Niet echt een vliegtuig kerkhof.. maar wel genoeg vliegtuigen overal.......
De vliegtuigen staan zowel binnen (de speciale exemplaren waar er nog maar 1 van ter wereld is) als buiten opgesteld. Als vliegtuig fanaat kan je je hart hier zeker ophalen.. wow... voor ons was het gewoon leuk om het een keer gezien te hebben. Vanuit Tucson zijn we naar Phoenix gereden waar we nu voor het weekend bij vrienden zullen verbiljven.
Kortom.. we vermaken ons nogsteeds prima.. Hopelijk is het weer in Nederland ook een beetje oke.. we zullen wat warmte jullie kant opsturen... (en een klein beetje hier houden..haha)

XXX
Pascal & Nancy

1 Comments:

At 2:46 a.m., Blogger Lisette Gibbons said...

De warmte straalt van de foto's af. Het kwik begint hier ook eindelijk een beetje op te lopen, maar het is wel een beetje stormachtig. Fijn dat jullie genieten.

 

Een reactie posten

<< Home