USA here we come!!!

Van 29 oktober t/m 15 november 2010 zullen wij een rondreis maken door Arizona/California. Via deze weg kunnen jullie onze belevenissen volgen. (de verhalen van onze vorige reizen in 2006, 2007, 2008 en maart/april & september/oktober 2009 zijn hier ook nog terug te vinden)

28 september 2009

San Francisco dag 1 en 2

Zoals beloofd in onze vorige update.. hierbij een complete update van onze 2 dagen in San Francisco!!!

We zijn uiteindelijk gisteren rond het middaguur in San Francisco aangekomen.. omdat het echt hartstikke helder weer was zijn we meteen doorgereden naar de Golden Gate Bridge (omdat een groot deel van de tijd de brug helemaal niet te zien is door alle mist die er hangt)..en ja hoor.. we hadden geluk.. de brug was echt supergoed te zien....we zijn deels de brug overgelopen (er stond alleen wel erg veel wind.. maar dat is ook niet zo raar zo hoog boven het water). Daarna konden we het ook niet laten om er overheen te RIJDEN.. hihi.. We zijn heen en weer gereden... tsja.. dat moet je toch 1x in je leven gedaan hebben he.. hahaha.
We hadden ook veel gehoord over Golden Gate Park.. dat was onze volgende stop.. de auto konden we hier gelukkig wel makkelijk kwijt (dat is in San Francisco echt een RAMP!). Het park is zo ontzettend groot dat je er makkelijk 2 dagen in rond kunt lopen.. er zijn musea.. allerlei aangelegde tuinen.. we zijn uiteindelijk de Chinese garden ingegaan.... echt supermooi aangelegd.. (maar dat mocht ook wel voor de 5$ entree per persoon... we waren er binnen een kwartiertje weer uit.. haha)
De `Painted Ladies´waren ons volgende doel. Een rijtje schattige huisjes die echt kenmerkend zijn voor San Francisco. (deze huisjes ook bekend van de serie `Fullhouse´die in de jaren ´80 werd uitgezonden)..
En ja... daarna MOESTEN we naar Lobard Street waar het meest stijle en kronkelige weggetje te vinden is... we hebben bijna een half uur in de rij gestaan om eindelijk naar beneden te mogen rijden.. maarrr.. dan heb je ook wat he.. hihihihi... Er kunnen per keer maar een paar auto´s naar beneden rijden omdat het zo steil en smal is.. maar erg leuk om een keer gedaan te hebben.
Vandaag stond in het teken van Alcatraz!!! Omdat we gisteren zoveel moeite hadden om de auto te parkeren, zijn we er vroeg opuit getrokken.. eerst lekker ontbeten natuurlijk..en daarna de Parkeergarage bij Pier 39 ingegaan.... gelukkig was er dit keer wel genoeg plaats. Omdat we nogal vroeg waren hebben we Pier 39 en de Fishermans Warff eerst bekeken. Het toppunt was toch wel het gedeelte waar honderden zeeleeuwen lagen te zonnebaden.. we konden ze van ver al ruiken.. hahaha... en het geluid wat die beesten maken is echt oorverdovend.
Rond half 1 zijn we aan boord gegaan van de Alcatraz boot (na eerst bijna een uur in de hete zon te hebben gestaan om te mogen boarden..). We hadden van veel mensen gehoord dat het nogal koud kon zijn op de boot en op het eiland... dus we waren netjes in een spijkerbroek en dikke kleding naar de boot gekomen.. maar na 10 minuten op de boot bleek al dat dit helemaal niet nodig was..het was hartstikke lekker.. zelfs middenop het water. Nancy had netjes haar pilletje ingenomen tegen reisziekte dus de reis naar het eiland is zonder problemen verlpen..hihi...
Alcatraz is een oude gevangenis die tot 1963 dienst heeft gedaan. Het ligt op een eiland op ongeveer 1 kilometer van de kust van San Francisco. Er zijn destijds verschillende pogingen gedaan door de gevangenen om te ontsnappen.. dit was vrijwel onmogelijk.. Toch denken ze dat er 3 gevangenen wel ontkomen zijn.. al is dit nooit duidelijk geworden. Voor ons was het erg leuk om hier een keer rond te lopen.. we kregen een Nederlandstalige audiotour (met zo´n koptelefoon) maar we waren de draad al gauw kwijt.. dus we zjin lekker zelf rond gaan lopen en zijn daarna met de boot teruggegaan naar het vaste land.
Eenmaal weer aan wal zijn we lekker wat gaan eten (ja weer....... haha) en als afsluiting hebben we een drankje gedaan op het terras van het Hard Rock Café van San Francisco.
Kortom.. 2 heerlijke dagen die veeeeeeeel te snel voorbij zijn gevlogen!! Morgen rijden we eerst richting Napa (uit deze streek komen DE Amerikaanse wijnen vandaan) om ergens op 1 van de wijngaarden te Winetasten en om lekker te lunchen! Leuk leuk leuk!!

Tot gauw!!!
XX
Pascal & Nancy

4 Comments:

At 6:06 p.m., Anonymous Anoniem said...

Coucou Nancy,
Ca fait tout drôle de voir tes photos, j' ai l' impression de faire un retour de 9 ans en arrière lors de notre voyage de noces. Vous faites le même circuit que nous: San francisco, avec la rue " lombard" si j'ai bonne mémoire !!!! Alcatraz, pier 39....
C'est genial en plus car vous avez du soleil.
Bonne continuation.
Grosses bises à bientôt.
Stéphanie

 
At 7:57 p.m., Anonymous Anoniem said...

Nog steeds aan het genieten dus... Helemaal goed. Mooie foto's ook!!!

Groeten van de andere hoek

 
At 10:42 p.m., Blogger Ingrid said...

Gave foto's zeg. De foto's doen me herinneren aan de vakantie dat Eric en ik in San Francisco waren. We zijn ook naar Alcatraz geweest en zijn ook het steile, kronkelige straatje naar beneden gegaan. Niet met de auto, maar lopend. Goed voor je kuitspieren! Geniet lekker van jullie vakantie. Volgende maand ga ik ook naar Amerika....heerlijk met Eric een paar dagen naar NYC!

xoxo

 
At 10:34 a.m., Blogger Lisette Gibbons said...

Wat geweldig die foto's. Wij hebben dat ook heel lang geleden allemaal gedaan. Alcatraz, Pier 39, Lombard Street. Brings back good memoires. xox

 

Een reactie posten

<< Home