USA here we come!!!

Van 29 oktober t/m 15 november 2010 zullen wij een rondreis maken door Arizona/California. Via deze weg kunnen jullie onze belevenissen volgen. (de verhalen van onze vorige reizen in 2006, 2007, 2008 en maart/april & september/oktober 2009 zijn hier ook nog terug te vinden)

02 oktober 2009

Sequoia National Park & Los Angeles

Pfieewww... weer 2 dagen voorbij... kan de tijd niet wat langzamer gaan? hihi...

Gisteren zijn we vanuit ons hotel in Fresno richting Sequoia National Park gegaan om de grootste boom ter wereld te bekijken (inclusief het bos met de GIANT bomen)...maar voordat we echt op pad gingen moesten we natuurlijk eerst een ontbijtje naar binnen werken.... en waar kan dat beter als bij Starbucks (en nog in het zonnetje ook.. het weer was gelukkig helemaal opgeklaard)!!!!
Eenmaal in het Sequoia Park zagen we de eerste ´grote´ bomen al opdoemen... we vonden deze allebei al erg GROOT........
Maar toen we bij de looproute aan kwamen voor de `General Sherman` (de allergrootste LEVENDE boom ter wereld) keken we er toch even wat anders tegenaan hoor.. hoe dieper we het bos in liepen.... hoe groter de bomen werden!!! De General Sherman zelf was echt GIGANTISCH (maar dat is ook niet zo raar met 90 meter hoog en 12 meter doorsnee)..... eigenlijk kunnen we met onze foto´s niet eens goed laten zien hoe GROOT hij echt was.... maar hierbij toch een kleine impressie...
En een wat duidelijkere foto van Pascal voor de boom (de boom paste alleen niet helemaal op de foto... hij is dus nog veeeeel hoger)
Via deze route kwamen we nog veeeeel meer GIGANTISCHE bomen tegen (en overal om ons heen schoten de eekhoorntjes weg.. zo schattig..hihi..)... (inclusief de wortels van een omgevallen boom en de doorsnede van een boom)
Om nog een betere impressie te geven van de bomen:
Ook hier in het park waren overal branden... de brand waar wij langs kwamen was bewust aangestoken om een soort van open strook te maken om andere branden niet verder te laten komen... het hele park was rokerig.. zelfs de zon had moeite om door te breken! Halverwegen de route kwamen we een boom tegen waar je zelfs met de auto onderdoor kon rijden.. hihi... Pascal heeft daarna nog een tripje gemaakt op de Moro Rock... omdat het zo hoog was heeft hij Nancy maar lekker in de auto gelaten... maar het uitzicht daar boven was echt GEWELDIG!!
We kwamen pas om 9uur aan in ons volgende hotelletje in Redondo Beach (Los Angeles).. dus we hebben vanmorgen even lekker uitgeslapen (we zijn toch wel een beetje moe geworden van alles wat we hebben gedaan de afgelopen weken..hihi..). Ons ontbijtje hebben we bij de Ihop gedaan..en daarna zijn we rechtstreeks doorgereden naar het strand om lekker NIX te doen!!!! Boekje erbij.. koel drankje.. SUPER!!!! Het eerste wat we zagen was een groepje dolfijnen die boven de golven uit sprongen.. echt SUPER!! De golven waren in elk geval lekker hoog vandaag!!!
Het weer was ook echt SUPER!!! Rond de 30 graden met een koel briesje!! Rond 4uur hielden we het voor gezien (Nancy had zich netjes ingesmeerd.. Pascal niet met als resultaat dat hij helemaal verbrand is..oooops...)
Na ons lekker opgefrist te hebben zijn we een supermarkt ingerend om wat spulletjes in te slaan voor het eten ´s avonds.... want we hadden het leuke idee gekregen om op het strand bij zonsondergang lekker te gaan picknicken.... lekker romantisch dus.. hihi... En het is nog gelukt ook.. gewapend met een grote zak eten (inclusief een flesje wijn, wat eigenlijk niet in het openbaar gedronken mag worden hier..hihi..).. onze handdoeken (en natuurlijk het fototoestel) hebben we heerlijk genoten van de ondergaande zon (al werd het zo direct aan zee wel wat frisser hoor.. brrr...)... echt PERFECT! (we denken dat we hier maar lekker blijven en niet meer terugkomen.. hahahaha)
Morgen trekken we er nog een keertje opuit... Hollywood, Beverly Hills en Santa Monica staan op de agenda.... we houden jullie op de hoogte!!!

Tot gauw!!!
XXX
Pascal & Nancy

1 Comments:

At 10:58 a.m., Blogger Lisette Gibbons said...

Ja dan voel je je maar klein als je tussen die bomen staat. Wel gaaf om te zien. Het strand ziet er ook super uit. Geweldige foto's weer.

 

Een reactie posten

<< Home